Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
stoppen met roken

Stoppen met roken is iets waar veel rokers erg tegenaan hikken. De meeste rokers zouden wel willen stoppen met roken en zijn er vaak ook wel van overtuigd dat ze ooit stoppen. Roken is een erg moeilijke verslaving om zo maar mee te breken. Er zijn verschillende methodes die u misschien kunnen helpen deze verslaving toch te doorbreken.

Wat vindt u fijn aan roken? Vindt u het gezellig? Helpt het tegen stress? Wat vindt u niet fijn aan roken? Dat u er moe van wordt? Dat het duur is, erg duur? Dat andere mensen er last van hebben, vooral kinderen? En wat is belangrijker? Wat u fijn vindt of wat u niet fijn vindt?

Onze ervaring is dat iedereen met roken kan stoppen, als hij of zij maar gemotiveerd is en de juiste methode gebruikt.

Roken bij uw kind is heel slecht voor uw kind. Door meeroken kan het ziek worden. Niet alleen nu. Maar ook later, als het groot is.

Voordelen van stoppen
U voelt het
Binnen twee weken na het stoppen wordt u fitter. De slechte stof koolmonoxide is na ongeveer drie dagen uit uw lichaam. Uw bloed kan nu makkelijker zuurstof vervoeren. En dat voelt u!

U proeft het
Als u stopt, gaat u meer proeven en meer ruiken. Na een tijdje proeft en ruikt u alles weer net zo goed als voordat u begon met roken.

U ziet het
In tabaksrook zitten 4000 stoffen. Een paar van die stoffen maken uw huid en haren droog. Stoppen is dus goed voor uw huid en haren. Nicotine is een stof in tabaksrook. Nicotine is slecht voor uw bloedvaten. Na het stoppen gaat er meer bloed door uw bloedvaten. Uw handen en voeten worden warmer. En u ziet er beter uit. Misschien zeggen mensen dan wel: ‘Ben je op vakantie geweest?’

Ze merken het
Als u rookt, dan komt de meeste rook in de ruimte waar u bent. Dat is slecht voor mensen die niet roken. Stopt u met roken, dan is dat dus goed voor iedereen. Stoppen met roken moet u zelf doen. Maar steun van de mensen om u heen is belangrijk. Bijvoorbeeld als u een moeilijk moment heeft. Of als u zich even niet goed voelt door het niet-roken.

 

 
 

 

nieuwsbrieven volgen ?
 

catch and release, matt simons - lyrics

 
    nieuwsbrieven volgen ?