d Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Waarom rook je

Als je eenmaal bent begonnen met roken kun je lichamelijk verslaafd aan roken raken.
In elke sigaret zit een bepaald nicotine gehalte.
En als je een sigaret gerookt hebt komt er nicotine in je bloed terrecht. Als je net een sigaret hebt opgestoken zou je kunnen zeggen dat het nicotine gehalte op peil is, maar wanneer je bijvoorbeeld al een uur niet meer gerookt hebt vraagt je lichaam om nicotine en moet je dus nog een sigaret roken. Zo kun je dus verslaafd raken. Wanneer je lichaam om nicotine vraagt en het niet binnen krijgt treden er ontwennings verschijnselen op. Je gaat je chagerijnig voelen, gaat meer eten en je voelt je vaak niet lekker. Maar je kan ook gaan trillen of zweten.
In de eerste paar dagen zijn de ontwenningsverschijnselen nogal hevig maar na een paar dagen worden deze al gauw minder. Na een week ben je al van de meeste verschijnselen af maar als je dan bijvoorbeeld in een rokerige ruimte komt, of in de buurt bent van iemand die rookt krijg jij ook behoefte aan een sigaret.
Dit heeft ook te maken met geestelijke verslaving. Je denkt dat je lichaam nicotine nodig heeft om normaal te functioneren, maar dit is natuurlijk niet zo! Veel mensen roken ook om even rustig te worden als ze bijvoorbeeld aan het stressen zijn.
Hierna denken zij weer normaal te kunnen functioneren.

De meeste sigaretten worden gerookt, niet omdat men dat nou zo lekker vindt, maar gewoon uit pure verslaving. Als men een sigaret rookt stijgt het nicotine gehalte in het bloed. twee uur erna is dit peil alweer dermate gezakt dat de roker zich onrustig gaat voelen en weer behoefte gaat hebben aan nicotine. Men rookt dan puur om die onrustheid (ontwenningsverschijnsel) te voorkomen.

Naast de methode die je kiest om te stoppen met roken kan je ook kleine hulpmiddelen gebruiken die het stoppen vergemakkelijken. Denk maar aan Johan Cruijff die nadat hij gestopt was heel veel lollies ging gebruiken. Dit om de aandacht ergens anders op te vestigen en om toch wat in de hand te hebben, vooral tijdens zenuwslopende wedstrijden. Ook zoethout of zoiets als tandenstokers kunnen je helpen, als het maar iets is wat je in je hand houdt, maar tevens ook in je mond kunt stoppen.

 

 
 

 

nieuwsbrieven volgen ?
 

catch and release, matt simons - lyrics

 
    nieuwsbrieven volgen ?