Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
vissen visacte hengel hegelsport werphengel vistips visblad wedstrijd viswinkel viswinkels vissen visreizen beet hengelsport winkels vismaterialen zeevissen witvissen karpervissen onlineshop karpersites viswedstrijden karper witvis snoek snoeken snoekbaars baars vissen visacte hengel hegelsport werphengel vistips visblad wedstrijd viswinkel viswinkels vissen visreizen beet hengelsport winkels vismaterialen zeevissen witvissen karpervissen onlineshop karpersites viswedstrijden karper witvis snoek snoeken snoekbaars baars  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Vissen op de Voorn

Vissen op voorn lukt bijna niet zonder gebruik te maken van lokvoer. Juist en goed voeren is één van de hoekstenen van succesvol vissen. Het maakt niets uit of er met de vaste hengel, match- of andere hengels sportief achter de schubben van de vis gezeten wordt. Feit is: de hengelaar die zijn visvoerplek niet honderd procent opbouwt en onderhoud, ziet de kansen op een geslaagde visdag wel sterk slinken. Zo simpel is dat nu eenmaal. Natuurlijk wordt er op een slechte voerplek ook vis gevangen, dikwijls zit er meer vis dan we er uit halen, het is gewoon meer aandacht besteden aan voeren en bijvoeren. Een goede samenstelling en goed verzorgd voeder is noodzakelijk, we zullen nooit het resultaat kennen als het voer niet op de juiste plaats terecht komt.

Om een dag lekker aan de water- kant op deze populaire sportvis te vissen, maken we dus een eenvoudig maar goed lokvoer aan. 
Maar hoe gaat dit in zijn werk, niet zo moeilijk:

  • Voor het gemak koop je gewoon een zak kant-en-klaar voornvoer.
  • Om het voer extra aantrekkelijk te maken, kopen we er een blikje zoete maïs bij.
  • Om te beginnen gooien we het lekker ruikende sap van de maïs niet weg, maar bij het droge voer en roeren dit er alvast stevig doorheen.
  • Nu wordt er water toegevoegd, het is belangrijk dat je niet in één keer al het water bij het voer gooit. Je krijgt dan een veel te groot verschil tussen wel en niet verzadigde voerdelen.
  • Dus: beetje water en flink mengen, weer water toevoegen en mengen maar weer. Zeker wanneer je nog niet zo bedreven bent in het aanmaken van voer, kun je maar beter wat droogvoer achter de hand houden om een eventueel te nat voer weer in orde te maken.
  • Het belangrijkste van een goed voer is dat het een gelijkmatig geheel is, waar geen klonten in zitten. Om dit te verkrijgen, is het belangrijk om het voer na het bevochtigen even te laten staan en na tien minuten nogmaals door elkaar te mengen. Ook een makkelijke manier is om het geheel met een mixer goed door elkaar te mengen. Nog beter is het om het voer door een grove zeef de duwen, een maaswijdte van 3 á 4 millimeter is ideaal.
  • Om voorns echt 'lekker te maken', voegen als laatste de maïskorrels toe. Om het voer levendig te maken , en daar houden voorns van, voegen we ook nog een handje maden, en casters toe.
    • Het geheel voorzichtig omroeren zodat we de maden, casters en maïs niet kapot maken.
    • Wanneer je het voer met een lichte druk tot vuistgrote ballen kunt knijpen, is het voer klaar. Mocht het voer meteen weer uit elkaar vallen, dan maak je het nog wat vochtiger. Om het voer beetje bij beetje vochtiger te maken is een plantenspuit ideaal.




Vissen

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?